To už je pátek?
Ach jak ten čas utíká. Před týdnem jsem se procházela
po Českém Krumlově.
Už jsou to jenom krásné vzpomínky a uložené fotky.
Ale !... nejen to. Od jedné ze spolucestujících kamarádek
mám nový recept na obohacení mého domácího
jídelního lístku.
Ona tomu říká rízo-bízo.
Je to rychlé a chutnalo to manželovi i mně.
Ale je to pro ty, kdo nemá problém s pórkem.
Takže si připravíme:
cibuli, velký pórek, sůl, pepř,mlété maso,rýži (jakou kdo má rád)
Na trochu cibule osmahneme maso, osolíme, opepříme.
Přidáme nakrájený pórek.
Spolu s masem ještě opékáme, pórek musí jenom jakoby zavadnout.
Ne aby byl moc měkký.
Přidáme uvařenou rýži, zamícháme....
a je to ! Můžeme jít ke stolu.
Mleté maso může být jakékoliv, jak kdo má rád. Pórku může být opravdu hodně.
Já měla asi 30 dkg masa, 1 pytlík ryže, docela dost velký pórek a bylo toho až až.
Takže zkusila jsem, chutnalo nám, třeba zkusíte taky.
Na zahrádce je léto. Vše kvete.
Je příjemné si to užívat.
Rozkvétá kalokvět
Jelikož další z kolegyň louťaček má narozeniny,
ušila jsem jí dárek-
letní tašku nákupku.
Výzvu na ušití zástěrky stále odsouvám.
Ale není všem dnům konec, že!
Tak se mějte všichni moc hezky,
užijte si v pohodě víkendové dny.
Hanka
Moc děkuji za vaše návštěvy tady na mém blogu.
Je to fajn!
Žádné komentáře:
Okomentovat